https://blisdigital.com/werk/srk https://blisdigital.com/en/cases/srk
SRK

Betere communicatie naar en met klanten

  • Strategy
  • Design
  • Development

SRK is een van de grootste rechtsbijstandsverzekeraars van Nederland. SRK merkte dat veel zaken nog bij intermediairs gemeld werden, terwijl het aanmelden van een zaak alleen direct bij SRK gedaan kan worden. Doordat klanten de diensten van SRK afnemen via een intermediair, was SRK maar weinig zichtbaar. 

Daarnaast was de website niet geschikt voor mobiele apparaten, wat tegenwoordig een flinke drempel kan zijn om contact op te nemen. De nieuwe website moest dus vertrouwen uitstralen en duidelijkheid geven over SRK en haar dienstverlening, en tegelijkertijd zo toegankelijk mogelijk zijn voor alle soorten gebruikers.

Van creatieve sessie tot design

We zijn gestart met een kernpaginasessie, waarin we de belangrijkste pagina’s en content hebben verzameld en bedacht.

Iedere uitgewerkte pagina staat volledig in het licht van de vooraf gedefinieerde Business Goals en User Goals, zodat er nergens overbodige informatie of pagina’s geplaatst worden. Wel zo overzichtelijk.

Nieuwe website, nieuwe boodschap

De nieuwe website is opgesplitst in drie doelgroepen: particulieren, ondernemers en intermediairs. Voor ieder segment zijn de relevante onderwerpen naar voren gebracht, zodat iedereen de juiste informatie krijgt en het contact efficiënt kan verlopen.

Het aanmelden van een zaak of stellen van een juridische vraag is nu voor iedereen veel eenvoudiger.

Optimaliseren samen met de gebruiker

Een jaar na live-gang is er een usability test georganiseerd met de grootste en belangrijkste groep gebruikers van SRK: de particulieren. Met online analytics en tracking tools is al veel kwantitatieve informatie te verzamelen over hoe de website gebruikt wordt. Maar een usability test geeft de mogelijkheid om aannames bij de doelgroep te testen en om dieper in te gaan op behoeftes, motivaties en emoties die zij hebben over het onderwerp rechtsbijstand.

Bij SRK hebben we met 8 mensen gesproken die allemaal in het verleden ervaring hebben gehad met rechtsbijstand. De groep bestond uit zowel jonge als wat oudere mensen met allemaal hun persoonlijke uitdagingen en verhalen. Door middel van een diepte-interview en test-opdrachten onderzochten wij wat voor relatie deze mensen hadden met het onderwerp rechtsbijstand, hun relatie met SRK en hoe zij de taken (opdrachten) op de website uitvoerden.

Naast inzichten om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren en nieuwe ideeën om de doelgroep een nog betere web-ervaring te geven, bracht het onderzoek ons ook meer begrip en empathie voor de doelgroep zelf.

Meer weten over onze digital performance oplossingen?

Bel of mail

Gerelateerde Projecten