https://blisdigital.com/werk/spido https://blisdigital.com/en/cases/spido
Spido

Een nieuw jasje voor Rotterdams boegbeeld Spido

  • Strategy
  • Design
  • Development
  • Marketing
  • SEO

Spido heeft zich de afgelopen decennia tot een van de boegbeelden van de stad Rotterdam ontwikkeld, en trekt jaarlijks talloze toeristen en zakenmensen uit binnen- en buitenland. Spido is niet alleen een toeristische attractie, maar ook hét bedrijf dat veelvuldig wordt ingezet voor (varende) events voor het bedrijfsleven.

Het merk Spido was toe aan een modernisering die zich uitstrekte van huisstijl tot e-tickets tot online marketing. De online zichtbaarheid en vindbaarheid moesten worden vergroot, en mensen kregen de mogelijkheid hun tickets nu ook online te kopen. Wij gingen aan de slag, en dachten mee van concept tot realisatie. Met een resultaat waar we trots op zijn!

Vooronderzoek & strategie

Tijdens ons vooronderzoek brachten we in kaart hoe de oude website presteerde en hoe deze gevonden werd door bezoekers. In de kernpaginasessie die daarop volgde analyseerden we wat de belangrijkste pagina’s en onderdelen binnen de website zijn.

We keken samen met Spido hoe zij zich in de markt wilden zetten, en welke onderdelen er op de nieuwe website moesten komen. De input van deze sessie werd de basis voor de conceptrealisatie van de nieuwe website.

Concept

We gaven het concept van de nieuwe website vorm als clickable wireframes. De user flow en layouts van de pagina’s werden bepaald en we maakten een opzet voor de mobiele-, tablet- en desktopversie.

Spido wilde een website met een CMS waarin eenvoudig nieuwe content aan te passen en te plaatsen was. Om dit te realiseren werd de nieuwe website gemaakt in Craft CMS. Dit is een gebruiksvriendelijk responsive CMS en is uitermate flexibel in gebruik.

Voor het design sloegen BLIS en de creatieve koppen van het Rotterdamse communicatiebureau Boerenjongens de handen ineen. BLIS leverde het interaction design en prototype en de Boerenjongens gaven het design van de site vorm.

Realisatie

Onze ontwikkelaars hebben alle functionele eisen en wensen verwerkt en het systeem gebruiksklaar gemaakt. Het e-ticketsysteem kon vervolgens worden gekoppeld aan de website. Om ervoor te zorgen dat de content op de website ook goed vindbaar is via zoekmachines, verzorgden we een SEO-training op locatie.

Zo kan Spido eenvoudig haar eigen content schrijven met als voornaamste doel: zorgen dat de website van Spido gemakkelijk te vinden is, en realiseren dat mensen daar vervolgens ook gemakkelijk en snel de informatie vinden die ze zoeken.

We zijn trots op het resultaat en zijn blij dat Spido zich met deze nieuwe website weer op de kaart heeft gezet.

Meer weten over onze digital performance oplossingen?

Bel of mail

Gerelateerde Projecten