https://blisdigital.com/werk/een-compleet-nieuw-design-voor-de-marktleider-in-intermediair-software https://blisdigital.com/en/cases/een-compleet-nieuw-design-voor-de-marktleider-in-intermediair-software
DIAS

Een compleet nieuw design voor de marktleider in Intermediair Software

  • Research
  • Design
  • Development

DIAS Software is marktleider in innovatieve software voor de professionele financiële intermediair. En dat wil ze blijven. De software was echter verouderd en klanten waren kritisch. De ambitie van DIAS was om in één keer een grote stap vooruit te maken met de software.

In volle vaart hebben wij in een intensieve samenwerking met het DIAS team een compleet nieuwe gebruikersbeleving neergezet. Hiermee is de software weer klaar voor de toekomst en is de applicatie zo goed en efficiënt mogelijk voor de gebruiker. De nieuwe user interface overtuigt klanten dat ze met DIAS Software weer helemaal voorop lopen.

Stijlverkenning

We zijn gestart met een vooronderzoek naar optimalisaties op basis van de laatste ontwikkelingen op front-end techniek en inzichten in behoeften van gebruikers.

In een aantal workshops hebben we alle ins- en outs van de applicatie verkend vanuit het gezichtspunt van de gebruiker. Op basis daarvan hebben we een stijlverkenning gedaan en een concept ontwerp gemaakt. Daarnaast hebben we ook een interactieontwerp gemaakt, om goed in kaart te krijgen welke stappen een gebruiker maakt op de applicatie.

Het doel van de nieuwe userinterface is dat de gebruiker snel en efficiënt door de applicatie heen wordt begeleid. De gebruiker kan door het nieuwe interface goed inzichtelijk houden waar hij zich bevindt in de formulieren en heeft goed overzicht van alle verzekeringspakketten.

Duurzaam design

We werken samen met DIAS aan de software voor de toekomst, waarbij er gedacht moet worden aan duurzaam design. We hebben een volledig designsystem opgeleverd, zodat deze herbruikbaar is voor toekomstige portals. Daarbij hebben we gebruikgemaakt van Google Material Design, zodat alle onderdelen in de applicatie bekend en vertrouwd aanvoelen voor de gebruiker.

Voor de front-end techniek maken we gebruik van Vue.js en Quasar. Quasar biedt allemaal verschillende soorten componenten, die worden opgebouwd vanuit Material Design en makkelijk naar eigen ontwerp aan te passen zijn. Een slimme en snelle manier om front-end development uit te voeren.

In 3 design sprints hebben we alle belangrijke onderdelen van de applicatie ontworpen en opgeleverd in een klikbaar prototype. DIAS ontwikkeld de software in de back-end zelf verder. We hebben ervoor gezorgd dat het een goed overdraagbaar project is, door goed af te stemmen met de developers binnen DIAS. Klaar om te bouwen

DIAS en BLIS

Dit innovatieve proces was een fijne samenwerking, waarbij we elkaar scherp hielden. We hebben als één team samen gewerkt aan dit mooie product en er voor gezorgd dat de gebruikersbeleving zo optimaal en gemakkelijk mogelijk verloopt.

“Er kwam een écht design bureau met allemaal frisse ideeën voor ons team. Ook onze klanten namen ons daardoor serieuzer.”
Bert Wiggers
Resultaat

#1

Compleet nieuwe interface van de DIAS software

#2

Snelle ontwikkeling door goede vertaalslag naar front-end developers

#3

Klanten blijven geloven in DIAS

Meer weten over user experience design en development?

Bel of mail Martijn Dragt

Martijn Dragt