https://blisdigital.com/werk/digitaal-veiligheidspaspoort https://blisdigital.com/en/cases/digital-safety-passport
RailAlert / Prorail

Veilig werken rond het spoor met Digitaal Veiligheidspaspoort

  • Strategy
  • Design
  • Apps
  • iOS
  • Android
  • Development

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland, en daarmee ook voor de veiligheid op de plekken waar werkzaamheden worden verricht aan het spoor. Om die veiligheid beter te kunnen waarborgen zocht ProRail naar een digitale vervanger van het fouten- en fraudegevoelige papieren veiligheidspaspoort.

Dit papieren veiligheidspaspoort verleende toegang tot het de spoor, en zorgde ervoor dat personeel aantoonbaar legaal en gekwalificeerd werkzaam is rondom het spoor.

Het DVP – Digitaal Veiligheidspaspoort – is een programma van de railbranche/railAlert om de bewustwording ten aanzien van veiligheid te verbeteren en zo bij te dragen aan minder veiligheidsincidenten. 

In opdracht van Nsecure ontwikkelden we het DVP; een combinatie van een fysieke pas, een portal en een app. Met dit project wonnen we in 2015 de Dutch Interactive Award.

Digitaal hek rondom het spoor

Heeft iemand de benodigde bewijzen en certificaten, en mag toegang tot de bouwplaats rondom het spoor worden verleend? Dat is nu in een keer duidelijk met het Digitaal Veiligheidspaspoort.

Met een enthousiast team van creatieve experts is gewerkt aan een veilige en gebruiksvriendelijke oplossing waar we trots op zijn: een ‘digitaal hek’ rondom het spoor, bestaand uit een portal, een fysieke pas en een ScanApp.

Eén helder overzicht via portal

Dankzij de portal krijgen werkgevers en opzichters een helder overzicht van meldingen, medewerkers, overtredingen en rapportages. In de portal worden koppelingen gemaakt met systemen van verschillende bedrijven en instellingen voor certificering.

De combinatie van deze gegevens leidt ertoe dat een medewerker al dan geen Digitaal Veiligheidspaspoort ontvangt. Wanneer de combinatie van gegevens gecheckt en goedgekeurd is, wordt automatisch een pas afgedrukt en naar de pashouder gestuurd. Dit gaat efficiënt door de koppeling van de portal aan het aanmeldingssysteem (Dataclient) en het systeem van Nsecure dat de passen produceert.

Verder biedt de portal nog een scala aan mogelijkheden, zoals het bijhouden van geldigheid van de passen, inzicht krijgen in het productieproces van de passen en het checken van het aantal aanwezigen op locatie.

Gegevenscontrole via innovatieve Scan App

Naast de portal ontwikkelden we de innovatieve ScanApp. Met deze app kan de QR-code op de pas gescand worden, zodat het persoonlijke dossier van de pashouder ingezien kan worden.

Via de app kunnen de gegevens en het recht op toegang worden gecontroleerd, aan-/afwezigheidsregistratie worden bijgehouden en overtredingen en complimenten worden vastgelegd. De ScanApp is verkrijgbaar voor iOS, Android, Windows Phone en BlackBerry.

Resultaat

5.000

+/- 5.000 geregistreerde organisaties

75.000

Ruim 75.000 gebruikers

60.000

Ruim 60.000 uitgegeven passen

Meer weten over onze business solutions?

Bel of mail Arco van der Velde

Arco van der Velde
Gerelateerde Projecten