https://blisdigital.com/nieuws/volledige-control-over-performance-peoplesoft https://blisdigital.com/en/news/volledige-control-over-performance-peoplesoft
Nieuws19-07-2021Cees Schrijen

Volledige controle over performance PeopleSoft

Nieuws

Als er grote hoeveelheden financiële data en daarbij behorende rapportages door uw organisatie gaan, dan is Oracle PeopleSoft een prima ERP-systeem om te gebruiken. Maar heeft u wel zicht op de performance van PeopleSoft, of is het voor u een magische black box die soms wat sneller en soms wat trager is? Wat als u een grote hoeveelheid data verwacht? Kan uw infrastructuur het dan wel aan en waar zitten bottlenecks? Er is een eenvoudige oplossing om een realtime dashboard te krijgen van de performance van uw PeopleSoft systeem!

PeopleSoft gebruik in organisatie

De afgelopen jaren heeft het team van BLIS, de MSP van Tuuring, Performance Insights consultancy geleverd op Oracle PeopleSoft bij bedrijven zoals o.a. CZ, LUMC, TU Delft, ING en Nationale Nederlanden. Allemaal werken ze met PeopleSoft, hebben ze een complexe IT-infrastructuur daaronder en zijn gekoppeld met veel subsystemen. Finance en HR werken de hele dag in het systeem om dossiers aan te passen, salarissen door te voeren en journaalposten te genereren. Verschillende afdelingen werken met PeopleSoft, maar hebben geen idee van elkaar wanneer ze het intensief gebruiken en hoe hun inrichting aan de achterkant is.

Dit leidt regelmatig tot vertragingen, irritaties bij interne klanten, en kan zelfs leiden tot het missen van deadlines voor het opleveren van finale managementrapportages gedurende de fastclose-perioden. Als veel gebruikers tijdens een maandafsluiting data en correcties invoeren in PeopleSoft, dan kan het ergens mis gaan. PeopleSoft is een robuust systeem en gemaakt om grote hoeveelheden data aan te kunnen, maar een verkeerd geconfigureerde database of server kan zomaar de performance flink naar beneden halen. Maar weet u wáár de fout zit als de performance afneemt?


Controle over performance van PeopleSoft

Vorig jaar kwamen wij in contact met de Teamleider Service Center Financiën van CZ, de zorgverzekeraar. Hij gaf aan dat er binnen enkele maanden grote extra volumes facturen aan zitten te komen, en zijn financieel manager vroeg hem of het PeopleSoft systeem dat aankon. Deze teamleider moest eerlijk bekennen dat hij het antwoord niet met 100% zekerheid kon geven. Hij zocht online naar een oplossing en kwam zo in contact met Tuuring en wij koppelden ons platform aan hun PeopleSoft. Binnen twee weken was al duidelijk waar de bottlenecks in de performance zaten en hoe de componenten onderling op elkaar reageerden. Deze zaken zijn direct aangepast en tijdens de eerste tests bleek dat alle systemen optimaal werkten. Via het realtime dashboard is de performance van PeopleSoft nu continu te volgen, is er controle over het systeem en kan er snel worden geschakeld bij incidenten. Het team van CZ was erg tevreden over de snelheid en het inzicht die Tuuring hun gaf. Er zijn nu problemen voorkomen.


Interne communicatieverbetering

Door het inzetten van Performance Insights ontstaat er inzicht in alle subsystemen en in wat de invloed hiervan is op PeopleSoft. Met onze oplossing zal ook de communicatie tussen afdelingen verbeterd worden. Vaak weet niemand precies hoe andere afdelingen hun processen hebben ingeregeld. Tuuring maakt dit inzichtelijk over de afdelingen heen en laat ook zien waar procesverbeteringen kunnen plaatsvinden. Hierdoor kan gecontroleerd de end-to-end performance (of service chain performance) van de organisatie verbeterd worden.

Controle krijgen over PeopleSoft systeem?

Werkt uw organisatie met PeopleSoft en merkt u dat het draaien van rapportages, het dagelijks werken en het verwerken van data traag gaat? Voorkom het missen van belangrijke deadlines en onderneem actie. Met de producten van Tuuring bent u wél in staat om controle te krijgen over de performance van PeopleSoft en uw IT-infrastructuur.

Benieuwd naar een demonstratie? Neem contact met ons op!

Bel of mail Cees Schrijen

Cees Schrijen