Twee FastTrack Solution Architects bij Blis Digital

Twee FastTrack Solution Architects bij Blis Digital

Twee van onze consultants, Albert-Jan Schot en Richard Wierenga hebben recent van Microsoft de titel FastTrack Solution Architects for Power Platform gekregen. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? En wat heb jij eraan als klant van Blis Digital? We vroegen het aan ze.

FastTrack Recognized Solution Architect is de titel die Microsoft reserveert voor mensen die meer dan alleen goed zijn met de techniek. Het gaat over het slim inzetten van het hele Power Platform om klantgerichte oplossingen te creëren die écht werken. Het is dus een titel waar je mee laat zien dat je diepgaande kennis van Power Platform hebt, maar ook het vermogen om die kennis toe te passen in de echte, complexe wereld.

“Het idee is dat je kan aantonen dat je als consultant de juiste dingen aan het bedenken bent en de goede oplossingen aan het uitwerken bent voor je klant,” legt Richard uit. “Het is dus niet alleen Power Apps bouwen. Het is kijken naar het grotere geheel.”

Albert-Jan voegt toe: “Een Power Apps-oplossing bestaat niet alleen uit Power Apps. Als Solution Architect denk je verder dan de standaardoplossingen en kijk je hoe verschillende technologieën en platforms elkaar kunnen versterken om zo het beste resultaat te leveren.”

FastTrack Recognized Solution Architect Power Platform: hoe je dat wordt

Hoe word je FastTrack Solution Architect? Het klinkt misschien mysterieus, maar er komen volgens Albert-Jan geen geheime rituelen bij kijken:

“Nee hoor, dat is allemaal openbaar. Maar je kunt er niet op solliciteren. Een Microsoft-medewerker of een andere FastTrack Solution Architect moet jou voordragen. Als die voordracht wordt goedgekeurd, moet je een formulier met vragen invullen en minimaal twee customer cases insturen. Vrij uitgebreid, met de technische uitwerking en documentatie erbij. Stap 2 is dat je de klanten van die cases om aanbevelingen vraagt. Gaat dat goed, dan heb je een interview met de Product Group van het Power Platform. Zij beslissen uiteindelijk of je wordt benoemd. En omdat de Product Group niet heel veel van deze benoemingen toekent, zijn we extra trots!”

Richard: “Het gaat ook echt over projecten die je de afgelopen twee jaar hebt gedaan. Projecten ouder dan dat mag je niet meenemen. Ondanks dat ik al eerder tot FastTrack Solution Architect was benoemd, moest ik mijn titel dit jaar ‘verdedigen’ door aan te tonen dat mijn kennis up to date was en door een case uit het afgelopen jaar in te dienen. Het is dus geen titel voor het leven, maar een die je elk jaar opnieuw moet verdienen.”

Dit zei Microsoft over deze bijzondere prestatie

Daniel Laskewitz, Senior Cloud Advocate Power Platform bij Microsoft, over de benoemingen van Appie en Richard:

Blis Digital is een bedrijf dat uitblinkt in het leveren van innovatieve en kwalitatieve oplossingen met het Power Platform. Dat bewijzen ze met twee experts die de FastTrack Recognized Solution Architect titel voor Power Apps hebben behaald.

Daniel vervolgt: “Dit is een zeldzame prestatie voor een bedrijf van deze omvang. Wij waarderen het partnership dat we met Blis Digital hebben enorm. De bruikbare feedback die we ontvangen en het feit dat Blis Digital graag kennis deelt met de wereldwijde Power Platform community is ontzettend waardevol voor ons.”

Wat het voor jou betekent

De aanwezigheid van twee FastTrack Solution Architects binnen Blis Digital heeft aanzienlijke voordelen voor onze klanten. Onze experts brengen een bewezen deskundigheid in het Microsoft Power Platform die verder gaat dan basistoepassingen, waardoor wij complexere en meer gepersonaliseerde oplossingen kunnen bieden.

Richard: “Het toont aan dat Microsoft ons ziet als personen die deze rol goed uitvoeren. Maar ik zie het niet als extra, want voor onze klanten deden we het al goed. Het is meer een vorm van waardering en erkenning.”

Maar praktische voordelen zijn er ook, voegt Appie toe: “Het zorgt wel voor een extra ingang bij Microsoft. Dan kan helpen bij het oplossen van problemen of bij ingewikkelde implementaties. We zitten bovendien bij een maandelijkse call met alle mensen met deze titel, dus je hebt toegang tot een wereldwijd netwerk bij Microsoft, de productgroep en andere FastTrack Architects. Dus als er een probleem is bij een klant, dan kunnen wij die kennis aanboren.”

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht