https://blisdigital.com/nieuws/succesvolle-lancering-retourtje-app https://blisdigital.com/en/news/succesvolle-lancering-retourtje-app
Nieuws05-07-2015Dirk Jan Los

Succesvolle lancering reTOURtje-app

Nieuws

Zondagochtend 5 juli. Fietsbroek aan, passende sokken eronder, BLiS-shirtje over de schouders en naar de fiets. De bidonnetjes worden op de fiets geïnstalleerd, de Garmin-fietscomputer wordt aangezet en vandaag natuurlijk: de reTOURtje-app!

Vanuit het hele land fietsen wielerliefhebbers met de door BLiS in opdracht van WSM Events ontwikkelde app naar het centrum van Rotterdam. Bij het Excelsior-stadion verzamelen zich 200 fietsers voor het reTOURtje. Inclusief 4 liefhebbers van BLiS fietst het peloton op hoge snelheid over het officiële Tour de France-parcours: via de Maasboulevard, de Boompjes en de Schiedamsedijk naar de Coolsingel.

Op de Coolsingel worden de prestaties van de fietsers bijgehouden op een levensgroot beeldscherm (5 bij 2,5 meter). Het door BLiS ontwikkelde dashboard laat zien waar de fietsers zich bevinden. Eenmaal gearriveerd worden de afstanden en de routes van de deelnemers weergegeven. De langste afstand van 164,5 km is afgelegd door een deelnemer uit Rijssen, Twente.

Na afloop beleven de deelnemers de doorkomst van de profs voor het Rotterdamse Stadhuis in een spectaculaire waaieretappe. Een geslaagd evenement! De app zal op korte termijn verder geoptimaliseerd worden en worden ingezet voor volgende (wieler-)evenementen.