https://blisdigital.com/nieuws/stage-bij-blis-giny https://blisdigital.com/en/news/stage-bij-blis-giny
Nieuws13-09-2016Anja van der Velde

Stage bij BLiS - Giny

Nieuws

Hoe is het eigenlijk om stage te lopen bij BLiS? Ik vroeg het onze nieuwe stagiaire Giny.

Giny is derdejaars student mediatechnologie aan Hogeschool Rotterdam. In haar examenjaar had ze geen idee wat ze voor vervolgopleiding wilde gaan doen, maar met hobby’s als ‘computeren en gamen’ was al snel duidelijk dat ze het voor haar vervolgopleiding in die richting moest zoeken.
De opleiding mediatechnologie heeft precies wat Giny zoekt: veel technische kennis opdoen, begrijpen welke stappen er allemaal gezet worden bij het ontwikkelen van een app of game, verschillende programmeertalen leren beheersen en leren hoe je klantrelaties onderhoudt. Giny wil in de toekomst een keer haar eigen game ontwerpen, dat lijkt haar echt heel gaaf!

Hoe ben je bij BLiS terechtgekomen?
Mijn studiegenoot Mark ging stagelopen bij BLiS. Hij was zo enthousiast over jullie dat ik ook gelijk een mailtje heb gestuurd. Ik mocht op gesprek komen en er was gelukkig een stageplek voor me.

Je bent een paar weken geleden gestart met je stage bij BLiS. En…hoe vind je het hier?
Ik vind het hier supertof! Het begon al toen Arco de eerste dag zijn plek afstond aan mij, zodat ik naast iemand kon zitten van wie ik veel kan leren. Ik zit nu middenin een groep developers van het business team, wat ik echt heel leuk vind! Wat ook gaaf is, is dat ik gelijk mee mag draaien met een groot project van Feyenoord. Ik doe de lay-out en moet het design in code zetten. Ik heb dus gelijk een grote taak gekregen waar ik meerdere dagen mee bezig ben. Ik zit naast de lead developer, die heeft aangegeven dat ik hem altijd mag storen met vragen. Hij heeft liever dat ik het gelijk vraag, dan dat ik een uur van mijn tijd kwijt ben met zoeken naar een oplossing.

Dit wil ik nog even kwijt:
Wat ik echt heel leuk vind, is dat we hier met z’n allen lunchen tussen de middag. Dan maak ik vaak een praatje met mensen uit de andere teams, zodat ik hen ook leer kennen. Ik heb het echt heel erg naar m’n zin hier, en ik heb het gevoel dat ik echt mezelf kan zijn en veel ga leren!