https://blisdigital.com/nieuws/leren-van-je-werk-dat-gebeurt-gewoon-zo-ontstond-lea https://blisdigital.com/en/news/leren-van-je-werk-dat-gebeurt-gewoon-zo-ontstond-lea
Nieuws22-10-2015Sonja Mulder

Leren van je werk. Dat gebeurt gewoon. Zo ontstond Lea.

Nieuws

Leren van je werk. Dat gebeurt gewoon. Daar hoef je niets voor te doen. Maar wat het je oplevert, daar kun je wel iets aan doen.

Vaak ben je je niet bewust van iets dat je in de praktijk leert. Vraag maar eens aan iemand wanneer hij voor het laatst heeft geleerd. Grote kans dat hij in zijn geheugen op zoek gaat naar de laatste cursus. Ook zien wij dat mensen een nieuw inzicht dat ze krijgen binnen no-time vanzelfsprekend vinden. Ze zijn zich er dan nauwelijks van bewust dat ze geleerd hebben. Terwijl wij geloven dat, als je je juist wel bewust bent van dat wat je al doende leert, je de weg openzet naar het beter benutten van de leerrijke momenten in je werk.

Hoe zou technologie daarbij kunnen helpen? Met die vraag kwamen we in contact met het GrowMotion-team van BLiS. Een organisatie waar je voelt dat er gecreëerd wordt als je er over de vloer loopt. Veel jonge mensen, kleur, op de muren hangen inspirerende teksten, mindmap-achtige overzichten, planningen. Een lange tafel om samen aan te lunchen. Als je ‘t even niet meer weet trap je tegen een verdwaalde voetbal. Wij houden er van. De hele sfeer ademt ‘leren en ontwikkelen’. Past dus bij ons!

Wij hadden een droom over een tool die medewerkers in organisaties zou kunnen helpen. De ‘jongens’ van BLiS scherpten die aan en maakten er een concreet beeld van. Samen gaven we haar de naam ‘Lea’. Met de ontwikkeling van de website ging ze steeds meer leven. Een foto te zien van je eigen, nog niet bestaande, app op een smartphone…, de creativiteit waarmee het logo er kwam en er met variaties daarop gespeeld werd…, de naam van de website lerenmetlea.nl die even uit de mouw van Mike geschud werd. Heel andere kwaliteiten dan de onze, maar daarom juist zo boeiend en leerzaam!