https://blisdigital.com/nieuws/leap-motion-een-sprong-in-de-toekomst https://blisdigital.com/en/news/leap-motion-een-sprong-in-de-toekomst
Nieuws30-07-2013

Leap Motion, een sprong in de toekomst?

Nieuws

Vorig jaar bestelden we dit apparaatje van nog geen 8 cm al, maar nu was de lancering een feit. Een stap in de toekomst? Het hele BLiS team verzamelde rond een computer om te zien of deze belofte werkelijkheid zou worden.

De Leap Motion is een kleine sensor die onder een beeldscherm geplaatst wordt. Het apparaatje is in staat om ten minste 10 vingers te onderscheiden en daarvan de positie in 3 dimensies nauwkeurig te bepalen. De bijgeleverde software kan bewegingen van vingers omzetten in opdrachten die de computer aansturen zodat er volop nieuwe mogelijkheden ontstaan om een computer te bedienen. Geen bediening door een toetsenbord of muis, maar door de bewegingen van vingers.

Ten eerste is de Leap Motion een heel leuk speeltje. Maar bij BLiS gaan we ook graag op zoek naar toepassingen die interessant zijn voor onze klanten. Zo kan het apparaatje bijvoorbeeld ingezet worden als alternatief voor een touchscreen van informatievoorzieningen. Of wanneer aanraking met vieze vingers niet wenselijk is, kan bediening 'in de lucht' een praktische oplossing zijn.

Als vervanging van het toetsenbord en muis zien we de Leap Motion voorlopig niet. Maar er zijn zeker goede toepassingen te verzinnen. En de Leap Motion is toch wel een stukje toekomst uit de film Minority Report dat werkelijkheid is geworden.

Geïnspireerd geraakt? BLiS web & mobile helpt u graag met het uitwerken van uw toepassing voor de Leap Motion. Heeft u een idee voor de Leap Motion?

Neem dan contact met ons op.