https://blisdigital.com/nieuws/leads-halen-uit-google-analytics-met-de-leadfeeder-tool https://blisdigital.com/en/news/leads-halen-uit-google-analytics-met-de-leadfeeder-tool
Nieuws24-07-2015

Leads halen uit Google Analytics met de Leadfeeder tool

Nieuws

Veel gehoord is de zin: “wij moeten het hebben van het bestaande netwerk en bijvoorbeeld telemarketing”. Maar het is ook mogelijk om juist deze kanalen efficiënter te benutten met data uit Google Analytics. We gebruiken de tool ‘Leadfeeder’ om te bekijken welke bedrijven jouw website bezoeken.

Leads uit Google Analytics

Met de tool Leadfeeder krijg je lijsten te zien met bedrijven die op jouw website zijn geweest. Dat werkt als volgt. Google Analytics verzameld van iedere bezoeker data over hoe de bezoeker op jouw website komt, en wat voor technieken daarbij komen kijken. Daarbij wordt ook het gebruikte netwerk doorgegeven. Voor consumenten zijn dat de netwerken van internetproviders zoals Ziggo en KPN, voor bedrijven zijn dat de bedrijfsnetwerken. In Google Analytics kun zelf deze gegevens al terugvinden, maar Leadfeeder gaat nog een stap verder. Zo worden de consumentennetwerken automatisch gefilterd, en de bedrijfsnetwerken gekoppeld met een database vol bedrijfsgegevens. Leadfeeder geeft je dus een lijst met bedrijfsnamen en -adressen van alle bedrijven die je website hebben bezocht!

Van koude acquisitie naar warme leads

De lijst met bedrijfsgegevens uit Leadfeeder zijn handig, maar nog steeds redelijk koud. Je weet namelijk niet met welke reden een bedrijf jouw website heeft bezocht, en wie dat binnen het bedrijf is geweest. Je kunt het beste de lijst segmenteren, te beginnen met welke pagina’s er bezocht zijn. Groepeer je bezoekers bijvoorbeeld per dienst of product, zodat je weet in welk product het bedrijf interesse heeft. Daarmee is het vaak ook makkelijker te bepalen wat voor persoon je nodig hebt. Ook kun je slim segmenteren op bijvoorbeeld de locatie en grootte van het bedrijf om de kansen om aan tafel te komen te vergroten.

Vooral als je je bezighoudt met cold calling, e-mailmarketing of DM kun je veel hebben aan Leadfeeder. Door je huidige campagnes slimmer te maken en je bestaande bel- of e-maillijsten te verrijken, vergroot je je conversie tijdens je marketingacties.

Meer weten? Neem contact met ons op en we helpen je graag op gang met Leadfeeder!