https://blisdigital.com/nieuws/kennismaken-met-pierre https://blisdigital.com/en/news/kennismaken-met-pierre
Nieuws01-06-2017Anja van der Velde

Kennismaken met Pierre

Nieuws

Na de mts, studeerde Pierre hogere informatica aan Hogeschool West-Brabant. Hij deed vervolgens ervaring op als field engineer en junior database beheerder bij K+V van Alphen. Een volgende stap in zijn carrière was het inzetten van de opgedane expertise bij verschillende klanten als consultant, waarna hij een aantal grote projecten deed en PeopleSoft DBA werd bij Packard Bell/NEC.

Na het afronden van een MBA studie, in een tijd waarin de meeste mensen ervoor kozen om veilig in loondienst te blijven, besloot Pierre om voor zichzelf te beginnen. In 2003 startte hij met Optimise IT, wat later overging in PSE Data Security. PSE heeft 2 data management producten op de markt gebracht, waaronder één van de eerste commercieel, toepasbare, transparante encryptie oplossingen voor enterprise software.

In z’n vrije tijd gaat Pierre een sportieve uitdaging nooit uit de weg en hij probeert al jaren gitaar en ukelele te leren spelen. Zijn vrouw en kinderen zullen beamen dat er op dat gebied nog een lange weg te gaan is!

Je was al zelfstandig ondernemer. Nu sta je aan het roer van BLiS PSE Data Management. Hoe ging dat precies?

Na een aantal veranderingen was ik weer alleen als ondernemer, wat betekende dat bepaalde producten niet verder ontwikkeld werden. Ik wilde wel graag verder met deze producten en zocht mensen om mee samen te werken. Nadat ik werd geïntroduceerd bij BLiS, sprak ik eerst Richard en Christian en vervolgens was ik aanwezig bij een brainstorm met Arco, Richard en Dirk Jan. Het was me al snel duidelijk: dit zijn mensen naar m’n hart. Alles wat ik wilde doen als ondernemer, werd gedaan bij BLiS. BLiS had al langer de wens om uit te breiden en datamanagement aan te bieden als service. Zo ontstond er een partnership.

Wat voegt een afdeling Datamanagement volgens jou toe?

Als internetbureau kun je nu een dienst toevoegen die veel gevraagd wordt door grote organisaties. Data is hot. Bedrijven realiseren zich steeds meer hoe belangrijk het is om grip te hebben op en inzicht te hebben in hun data. 

Waarom sloot je je aan bij BLiS?

Vanwege de totale match in visie, zowel zakelijk als op persoonlijk vlak. Ik ging een week mee op wintersport met het BLiS- team en daar heerste echt een topsfeer. Er werden goede gesprekken gevoerd over allerlei onderwerpen. Daar kon ik goed de potentie zien van zo’n groep mensen, dus die keuze was snel gemaakt.

BLiS is echt een ‘solution house’. Hier worden oplossingen bedacht van a tot z.

Welke zaken zijn je het meeste opgevallen in je eerste weken bij BLiS?

Wat me opvalt is dat hier een grote hoeveelheid talent en creativiteit rondloopt. BLiS is echt een ‘solution house’. Hier worden oplossingen bedacht van a tot z. Het maakt dan niet uit hoe groot of klein een klant is. De basis is hier heel sterk en de teamspirit ook. Er lopen hier veel mensen rond met een enorme dosis technische kennis; complexe technologie wordt hier heel snel begrepen. 

En tot slot: wat kunnen we de komende tijd van jou verwachten?

Ik ben heel enthousiast en kan dit goed overbrengen op mensen; het glas is bij mij altijd half vol. Ik denk dat ik sterk ben in het coachen van mensen, omdat ik vrij snel zie welke potentie mensen hebben (ook als ze dit zelf nog niet zien). Deze kwaliteiten ga ik natuurlijk inzetten bij BLiS. Verder wordt BLiS PSE Data Management binnenkort uitgebreid met een aantal PeopleSoft- en data specialisten, dus jullie gaan nog van ons horen!