https://blisdigital.com/nieuws/kennismaken-met-kim https://blisdigital.com/en/news/kennismaken-met-kim
Nieuws07-06-2016Anja van der Velde

Kennismaken met Kim

Nieuws

Iedere maand geven we je een kijkje achter de schermen bij BLiS. Wie werken er eigenlijk, en wat maakt hun werk zo leuk?

Kim is een interaction designer met ballen. Ze was in 2007 een van de weinige vrouwen die startte met de opleiding Communication & Multimedia Design, en opleiding die de perfecte mix vormt van bèta en creativiteit. En dat past bij Kim. Als stoer meisje werd ze al vroeg gestimuleerd om niet alleen haar creatieve kant te ontwikkelen, maar ook haar bèta-vakken te volgen. Bij BLiS doet ze waar ze het beste in is: het combineren van creativiteit, technisch inzicht en interpersoonlijk contact.

Opleiding: Communication & Multimedia Design aan de Hogeschool Rotterdam
Jaar van afstuderen: 2011
Begonnen bij BLiS: april 2015

Je bent interaction designer bij BLiS. Wat maakt jouw werk zo leuk?
Als interaction designer ben ik voornamelijk bezig met gebruikersgedrag. Ik houd me bezig met de vraag hoe gebruikers omgaan met software en kijk zoveel mogelijk naar de gebruiksvriendelijkheid en User Experience. Gebruikers moeten zo goed en zo makkelijk mogelijk kunnen werken met de software die we ontwerpen. Daarnaast is het ook belangrijk dat ze positieve emoties ervaren bij het gebruik. Een applicatie die vriendelijk en behulpzaam is, maar er ook visueel aantrekkelijk uitziet kan dit doel bereiken. 
Het leuke aan mijn werk is dat ik bezig ben met het technische stuk van interaction design, maar ook veel met mensen te maken heb. Bij de klant wil ik helder krijgen wat hun wensen precies zijn. Vervolgens krijgen we door middel van User Research helder wat de gebruiker nodig heeft. Dit vertalen we in software die voldoet aan de business goals van de klant, maar die ook goed werkt voor de gebruiker. Ik ben van mening dat empathie daarbij erg belangrijk is. Niet alleen in producten/diensten die je ontwikkelt, maar ook binnen je eigen organisatie. Je kunnen inleven in de klant en de gebruiker is ook de kern van interaction design en User Experience.

Dat klinkt interessant! Vertel eens iets over je allerleukste case…
Dat was het Vitaal traject voor Arbo Unie. Dat is een vitaliteitsprogramma gericht op preventie. Onderdeel hiervan is de VitaalApp. Bij dit traject was ik aanwezig op locatie en heb ik veel mensen geïnterviewd terwijl ze op hetzelfde moment bezig waren met de app. De klant deed zelf mee aan het traject, en kon daardoor goed met ons meedenken. Zo maakten we de app steeds handiger in gebruik. De afwisseling en het menselijke aspect vond ik hierbij erg leuk.

Je werkt nu ruim een jaar bij BLiS. Wat maakt werken bij BLiS zo leuk?
BLiS is heel menselijk; er is veel zorg voor klanten en medewerkers. De sfeer bij BLiS is heel open. Als er iets is kun je het gewoon zeggen. Dat maakt het een fijne plek om te werken. Ik krijg ook veel ruimte om me te ontwikkelen. Als ik bijvoorbeeld bepaalde soft skills wil ontwikkelen, of wil werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling dan kan dat. Wat mijn werk ook leuk maakt is dat ik veel verantwoordelijkheid krijg bij de klant en de ruimte krijg om nieuwe dingen te proberen. Verder is het BLiS-team erg gezellig. Ook na werktijd zien we elkaar regelmatig om even te borrelen of een hapje te eten. Super dat dat ook gewoon kan met m’n collega’s!