https://blisdigital.com/nieuws/kennismaken-met-jan-paul https://blisdigital.com/en/news/kennismaken-met-jan-paul
Nieuws26-01-2017Anja van der Velde

Kennismaken met Jan-Paul

Nieuws

Sinds deze maand heeft BLiS er een nieuw gezicht bij: Jan-Paul Koudstaal. Als design director is hij verantwoordelijk voor het aansturen van het digitaal designteam binnen BLiS. Met zijn komst krijgen de ambities van BLiS op het gebied van digitale innovatie, design en technologie een nieuwe impuls.

Als kind was Jan-Paul gefascineerd door comicbooks als Spider-man en X-men. Het lag dan ook in de lijn der verwachting dat Jan-Paul ‘iets ging doen’ met tekenen. Op het Grafisch Lyceum bleek dat hij meer talent had voor grafisch ontwerp dan voor illustreren en met de niet te stuiten groei van het internet ontdekte hij zijn passie voor digital design.
 

“Onze klanten vragen om innovatieve digitale oplossingen en een optimale user experience. De juiste focus op strategie en design is hierin essentieel.”


Reizen is een andere passie van JP. Hij bezoekt samen met zijn gezin graag landen op die bekend staan om hun kleurrijke cultuur. Dit jaar bezoekt hij bijvoorbeeld Japan, waar hij o.a. zijn hart gaat ophalen in Osaka, Kyoto en Tokyo. De diversiteit van natuur en cultuur en het contrast tussen technologie en traditie inspireren hem enorm.

Wat maakt jouw werk zo leuk?
Het leukste aan mijn werk is dat ik mensen blij kan maken met een digitaal product dat hen verder helpt. Mensen hebben altijd en overal de beschikking over het internet, en wij kunnen ervoor zorgen dat hun gebruikerservaring ook een goede ervaring is. Wat ik ook mooi vind is dat ik nauw samenwerk met een team van interaction designers, ux researchers en developers waarmee we samen een product zo plezierig en goed mogelijk laten werken voor de eindgebruiker.

Waar heb je ervaring opgedaan voordat je het team van BLiS kwam versterken?
Ik begon in 2000 als designer bij 2D3D en via hAAi en VI Company kwam ik in 2013 bij Mangrove terecht. Daar was ik design lead voor klanten als de Hartstichting, Nationale Park de Hoge Veluwe en UNICEF. In multi-disciplinaire teams werkten we aan online ervaringen die niet alleen mooi, maar ook gebruiksvriendelijk zijn.

Hoe ben je uiteindelijk beland bij BLiS, en wat wil je met BLiS bereiken de komende tijd?
Ik werd getipt dat BLiS op zoek was naar een nieuwe designer en toen ik op gesprek ging had ik direct het gevoel dat het klikte. Ik krijg hier de vrijheid om me verder te ontwikkelen en om echt mee te denken over de (design)strategie van klanten én van BLiS. Ik ga ook het komende jaar met het team werken aan een betere zichtbaarheid voor BLiS zelf. BLiS meer aanwezig maken op verschillende plekken en manieren. BLiS is erg goed op technologisch en innovatief vlak, en op het vlak van design wil ik BLiS naar een hoger plan tillen.

2017 wordt een te gek jaar voor BLiS, waarin mensen nog veel van ons gaan horen!