https://blisdigital.com/nieuws/hoe-je-een-succesvolle-mailing-stuurt https://blisdigital.com/en/news/hoe-je-een-succesvolle-mailing-stuurt
Nieuws04-10-2012Geert Stolk

Hoe je een succesvolle mailing stuurt

Nieuws

TIP 1: Relevantie

Stem je nieuwsbrief af op de ontvanger en bedenk altijd of de ontvanger wel op jouw mail zit te wachten. De zoveelste e-mail met rijen vol "aanbiedingen" zal niet zoveel opbrengen. Wat maakt de nieuwsbrief nu echt de moeite waard om te versturen? Wat heeft jouw klant aan deze aanbiedingen? Kun je geen antwoord bedenken op deze vraag? Dan kun je beter nog even terug naar de tekentafel.

TIP 2: Verdeel je ontvangers in groepen.

Bijvoorbeeld in aankoopgedrag, interessegebied of misschien wel locatie. Pas vervolgens de inhoud van je e-mail aan op de groep, en je nieuwsbrief is per direct een stuk relevanter voor de ontvanger. Koopt een klant alleen maar speelgoed van 3 tot 6 jaar in jouw speelgoedwebshop? Dan hoef je hem waarschijnlijk voorlopig nog niet lastig te vallen met 16+ PC spellen.

TIP 3: Registreer het klikgedrag.

Klikt een ontvanger vaak op hetzelfde type link? Dan weet je de interesses voor de volgende keer. Op basis van dit klikgedrag kun je je database segmenteren en zorgen dat de meest relevante inhoud bovenaan de nieuwsbrief staat.

TIP 4: Mensen lezen niet, maar scannen.

Dit is natuurlijk allang bekend. Toch zien we vaak nog nieuwsbrieven voorbij komen met grote lappen onopgemaakte tekst. Zorg dat je nieuwsbriefontwerp een fijne opmaak meekrijgt die genoeg triggert om de inhoud te lezen. Visuele ondersteuning maakt het lezen prettiger.

TIP 5: Veel ontvangers zien niet direct alle afbeeldingen.

In veel e-mailclients worden plaatjes niet direct geladen. Bijvoorbeeld omdat de afzender niet in de lijst met vertrouwde afzenders staat, of omdat er mobiel gekeken wordt naar de e-mail en zo dataverkeer uitgespaard wordt. Zorg dat je teksten dusgeen plaatjes zijn, maar echte tekst. Dit is namelijk wel direct leesbaar. Zorg dat in ieder geval de meest opvallende tekst, bijvoorbeeld een gekleurde kop, uitnodigd om afbeeldingen te downloaden en de hele mailing te bekijken.

TIP 6: Schrijf zodat tekst gescand kan worden.

Gebruik kopjes, een inhoudsopgave bovenaan de mail, niet te brede tekstvlakken en ondersteunend beeld. Hierdoor kan een klant goed bepalen wat interessant is voor hem om te lezen en voorkom je dat juist die onderdelen over het hoofd worden gezien. Inhoudsopgaven zijn vooral handig voor mobiele gebruikers. Die klikken direct door naar het juiste stukje nieuwsbrief in plaats van het hele eind te moeten 'swipen'.

TIP 7: Geef niet direct je hele artikel weg.

Geef een korte introductie en een “lees meer” link na een paar regels. Hier kun je mensen genoeg motiveren om naar je website door te klikken. Eenmaal op de website dien je ze verder te triggeren tot een conversie.

TIP 8: Een groot deel van je publiek leest mail op zijn mobiel.

Zorg voor een responsive design, dat zich aanpast aan het scherm. Een 'gewone' nieuwsbrief kan erg lastig te lezen zijn op een mobiel apparaat. een responsive of fluid design past zich aan, aan de beschikbare ruimte en type apparaat. Hierdoor wordt de nieuwsbrief altijd in optimale vorm getoond.

TIP 9: Consistentie.

Onderwerp, snippet / preheader en call-to-action moeten inhoudelijk zijn afgestemd. Dat wil zeggen, wat je in het onderwerp hebt beloofd, moet je ook waarmaken in de rest van je content.

TIP 10: Preheader?

Dit is de eerste tekst in de mail. Bijvoorbeeld Gmail en Outlook laten deze preview voor het openen al zien. Je kunt deze slim inzetten als aanvulling op je onderwerp. Let wel op: niet alle clients laten deze preview zien.

TIP 11: Footer!

Tekstlinkjes in de footer worden vaak het beste geklikt. Gebruik ze daarom slim om bijvoorbeeld  aanvullende diensten of producten aan te prijzen, of door te verwijzen naar belangrijke delen van je website.

TIP 12: Vraag ontvangers hun informatie aan te vullen.

Dit geeft waardevolle informatie voor je segmentatie. Zet bovenaan je mailing gewoon een overzichtje met gegevens die bekend zijn van je klant. Zet daarbij ook een aantal lege velden. Een eenvoudig knopje of linkje daaronder met "vul uw gegevens aan" kan wonderen doen voor de verrijking van je database.

TIP 13: Blijf e-mailadressen verzamelen.

Vraag bestaande klanten of je ze mag mailen met interessant nieuwsbrief. Zet ook een inschrijvingsformulier op de website op een plaats waarvan je denkt dat bezoekers genoeg gemotiveerd zijn zich daadwerkelijk in te schrijven. Vaak zijn ze dat nog niet voldoende op de homepage.

TIP 14: Vertel van tevoren bij de inschrijving al wat je gaat sturen.

Beste bezoeker, schrijf je nu in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief, vol met interessant nieuws en en de beste aanbiedingen. Uitschrijven kan altijd!

TIP 15: Mensen lezen sneller als de aanhef persoonlijk is.

Dit werkt alleen als content daarna ook echt persoonlijk is. Iedere mail starten met "Beste Jan, deze mail staat weer vol aanbiedingen speciaal voor jou!" werkt misschien nog wel de eerste keer, maar na een paar keer verliest het zijn waarde. Weet je in de introductietekst ook te vertellen waarom het speciaal is voor Jan, dan zal de personalisatie zijn waarde behouden.