https://blisdigital.com/nieuws/de-nieuwe-huissttijl-van-blis-digital https://blisdigital.com/en/news/new-entry
Nieuws22-03-2018Jan-Paul Koudstaal

Nieuwe huisstijl voor BLIS.digital

Nieuws

Het afgelopen jaar was een jaar vol veranderingen voor BLIS. We verhuisden naar een grotere locatie, we groeiden van 25 naar 45 teamleden en werkten aan veel mooie en uitdagende projecten. Ook keken we het afgelopen jaar kritisch naar onze positionering en ons merk en concludeerden: we zijn een stuk professioneler geworden en daar horen dan ook een nieuwe huisstijl en website bij.

Hoewel onze oude huisstijl nog maar twee jaar oud was, was het toch tijd voor een nieuwe iteratie. Hiervoor fristen we het ‘oude’ kleurenpalet op en gaven we ieder team een eigen kleur. Daarnaast kozen we voor het nieuwe lettertype ‘Aperçu’, een lettertype van Colophon Foundry. We gebruikten hiervan de normale, maar ook de mono-spaced variant waarmee we extra nadruk leggen op de digitale roots van BLIS. Daarnaast namen we afscheid van de oude schrijfwijze met de onderkast ‘i’ (BLiS), en schrijven we onze naam voortaan volledig in hoofdletters: BLIS.

Bij BLIS houden we van de surfcultuur, waar het shaka sign – ook wel bekend als hang loose – gebruikt wordt om uitdrukking te geven aan de Aloha Spirit. Surfers die in de jaren 60 Hawaii bezochten namen dit gebaar over en sindsdien wordt het wereldwijd gebruikt als begroeting of als gebaar om iemand te bedanken. Bij BLIS geven we hier ook graag uiting aan en zie je het shaka sign dan ook terug op laptop-stickers, t-shirts en aan de muur.

Op onze nieuwe website ligt de nadruk nu meer op mooie fotografie, ons nieuwe kleurenpalet en ons werk. Iedere case heeft kleuren die zijn afgestemd op de klant en dit zorgt bij de cases dan ook voor een krachtig sfeerbeeld. Ook laten we per hoofdstuk de kleuren in de achtergrond overvloeien en laden alle pagina’s snel en subtiel in.

En tot slot: onze oude url (weareblis.com) was niet makkelijk te onthouden en werd soms gezien als wear-a-blis. Daarom zijn we vanaf nu te vinden op: blisdigital.com

🤙