https://blisdigital.com/nieuws/blis-in-de-microsoft-pnp-community-kennis-delen-is-kennis-vermenigvuldigen https://blisdigital.com/en/news/blis-in-de-microsoft-pnp-community-kennis-delen-is-kennis-vermenigvuldigen
Nieuws08-10-2021Eric Dubbelaar

BLIS in de Microsoft PnP Community: kennis delen is kennis vermenigvuldigen

Nieuws

Elke maand deelt Microsoft vanuit de Patterns and Practices community een update met daarin de laatste ontwikkelingen en samples rondom Microsoft 365. Uiteraard maakt BLIS.digital daar als Microsoft-partner deel van uit. Maar waarom doen we dat? En waarom vinden wij dat belangrijk? Dat vertellen we je graag in dit blog. 

Wat is de Microsoft 365 PnP Community?

Microsoft 365 PnP is de nickname voor alle Microsoft 365 Platform community activiteiten. Deze activiteiten worden als open source community initiatief door Microsoft en diverse leden ontplooid. Over uiteenlopende onderwerpen als Microsoft Graph, Microsoft Teams en natuurlijk ook het Power Platform delen community members best practices, worden handige tools ontwikkeld en ideeën uitgewisseld. Naast Microsoft-medewerkers (voornamelijk vanuit de Product Groups en andere technische rollen) wordt de community gevormd door mensen die juist niet bij Microsoft werken, maar wel erg gepassioneerd zijn over deze technologie.

Waarom vinden wij het belangrijk

Het spreekwoord luidt: “standing on the shoulder of giants” en zo is het ook in deze community; door met vakgenoten kennis te delen en te sparren over oplossingen, ontstaan de beste ideeën. We leren elke dag nieuwe technieken, zien mooie voorbeelden en blijven geïnspireerd. Voor ons dé reden om hier tijd en energie in te steken.

Want de energie die we er in stoppen krijgen we dubbel en dwars terug; oplossingen worden verbeterd in de community, eventuele fouten worden gesignaleerd en nieuwe mogelijkheden worden snel gedeeld. Op die manier kunnen wij in onze projecten sneller en kwalitatievere oplossingen maken. En het mooiste van allemaal is dat we niet steeds het wiel zelf hoeven uit te vinden; als iemand al een mooie oplossing heeft gemaakt kun je daar dankbaar gebruik van maken.

Wat doen wij dan?

De Microsoft 365 PnP Community is een inclusieve community waarin iedereen kan en mag bijdragen. Er zijn tal van initiatieven waarbij hulp wordt gevraagd en waar jij als professional een belangrijke bijdrage aan kunt leveren. Omdat we het vanuit BLIS.digital belangrijk vinden om onze kennis te delen dragen we echt actief bij aan verschillende initiatieven. Dat betekent voor ons concreet dat we in verschillende community initiatieven helpen met code of documentatie te schrijven. Maar ook onze kennis te delen via blogs en presentaties op (inter)nationale evenementen. Daarnaast is Albert-Jan, naast meervoudig MVP ook PnP Team member. Hij helpt vanuit deze rol met het reviewen van pull requests (PR’s) en geeft invulling aan de roadmap van de CLI for Microsoft 365. Op die manier maken we ons leven makkelijker en helpen tegelijk anderen om Microsoft 365 slimmer in te zetten.

Zelf aan de slag?

Heb je zelf goede ideeën en wil je meedoen? Meld je dan aan bij deze community. De PnP Community doet uiteraard ook mee aan Hacktoberfest; een initiatief om meer mensen te helpen in open source communities. Wil je nieuwe dingen leren of juist anderen helpen? Dan is dit het moment om mee te doen! Naast eeuwige roem kun je op Hacktoberfest ook gave swag verdienen! Wil je meer weten over de PnP Community, dan kun je terecht op de Sharing is Caring pagina.

Dat wij enthousiast zijn over development en trots zijn dat we deel uitmaken van deze community met experts, zul je nu wel begrijpen. Wil je daar over brainstormen? Of heb je een goed idee waar je denkt dat wij je bij kunnen helpen? Laat het weten! Deel je uitdagingen en wij denken graag mee, samen brainstormen we hoe je optimaal gebruik kunt maken van deze community initiatieven!

Meer weten? Let's talk!

Bel of mail Eric Dubbelaar

Eric Dubbelaar