https://blisdigital.com/nieuws/adwords-enhanced-campaigns https://blisdigital.com/en/news/adwords-enhanced-campaigns
Nieuws10-04-2013Geert Stolk

AdWords Enhanced Campaigns

Nieuws

Wat zijn Google Enhanced Campaigns?

De oude Google AdWords campagnes zullen volledig verdwijnen en plaatsmaken voor nieuwe Enhanced Campaigns. Oude campagnes worden vanzelf overgezet, maar niet zonder consequenties. Wat zijn Enhanced Campaigns nu eigenlijk?

In de nieuwe geavanceerde campagnes zijn een aantal grote wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de oude advertentiecampagnes

  • Uw doelgroep is te benaderen via meerdere devices, vanuit één campagne. Dit laatste is vooral belangrijk, want voorheen waren daar verschillende campagnes voor nodig. Het inrichten van campagnes zou dus veel efficiënter moeten verlopen.
  • Het bieden op zoekwoorden wordt vele malen geavanceerder. Het is nu mogelijk met multipliers te werken. Een bod voor bijvoorbeeld een zoekwoord afkomstig uit Bloemendaal, Wassenaar of Blaricum mag 20% hoger zijn dan een bod voor een zoekwoord afkomstig uit Kerkrade of Heerlen. Waarom? Omdat die mensen meer koopkracht hebben, en dus mogelijk meer waard zijn.
  • Advertentie(teksten) kunnen worden gebaseerd op locatie, device en tijd.
  • Google beschouwt tablets niet langer als mobiele apparaten, maar neemt deze mee bij de desktop en laptoptargeting. Mobiel is nog wel apart in te stellen door middel van de multiplier.

 

Nieuwe kansen met Geavanceerde Campagnes

De nieuwe Enhanced Campaigns hebben wat nadelen. Hoe overzichtelijk het uiteindelijk wordt in grote accounts met al die verschillende multipliers en devices door elkaar is nog maar de vraag. Toch biedt het ook veel nieuwe mogelijkheden. Eén van die mogelijkheden ligt in het slim gebruiken van locatiegegevens.

Stel je hebt een winkel en een webshop. Een gebruiker die 50 kilometer van je fysieke winkel vandaan zit heeft waarschijnlijk niet veel behoefte aan het adres van je winkel. Zoekt hij tijdens kantooruren, dan zit hij mogelijk in een oriënterende fase. Zoekt hij tijdens jouw openingstijden op een smartphone naar jouw winkel, dan is de kans groot dat hij wel opzoek is naar je winkel. Module adres tonen AAN. Nog een voorbeeld: stel je bent een dienstverlener, tijdens kantooruren toon je je telefoonnummer, daarbuiten je e-mailadres.

De combinatie tijd, locatie en apparaat gaan een veel belangrijkere rol spelen in Google Enhanced Campaigns. Speel je hier goed op in, dan liggen er tal van nieuwe kansen in de nieuwe campagnes.

Ons advies

Zorg dat je overgaat. Je kunt nu alvast profiteren van de voordelen en wennen aan de nieuwe structuur voordat je verplicht wordt door Google. Als je nu je campagnes overzet heb je ook nog de mogelijkheid mobiel uit te sluiten uit je campagnes. Laat je je campagnes automatisch overgaan, dan biedt je automatisch ook op mobiel. Heb je aparte campagnes ingericht voor mobiel en desktop? Dan gaan die campagnes met elkaar concurreren.