https://blisdigital.com/nieuws/adobe-creative-days https://blisdigital.com/en/news/adobe-creative-days
Nieuws28-06-2013Vincent Dekker

Adobe Creative Days

Nieuws

De Adobe User Group dagen staan natuurlijk bol van de Adobe propaganda, maar nu met de presentatie Creative Cloud was dat zeker de moeite waard. Voor de professionals is Adobe goed bezig. Je kan nu namelijk via de cloudopslag je PSD's en AI's delen met klanten, waar de klant ook direct feedback kan achterlaten. Ze hebben ook Behance geïntegreerd in hun services, waarmee je vanuit de software je ontwerpen kan publiceren en publiekelijk om feedback kan vragen.

Voor ons webidioten waren de presentatie van de Edge tools ook mindblowing. Vanuit Illustrator kan je nu vector objecten kopiëren en plakken in Edge Code. Daarnaast kan je ook vanuit Illustrator en Photoshop degelijke CSS kopiëren. Geen geklooi meer om in CSS de buttons uit je ontwerp na te maken. Knippen en plakken maar!

Met Edge Animate is het heel makkelijk om mooie animatie in HTML, CSS en JS te maken, zoals we dat met Flash waren gewend. Daarin tegen natuurlijk ook weer hele slechte dingen in maken, zoals we dat ook voorbij hebben zien komen in talloze Flashwebsites.

Jason Levine, de belichaming van After Effects, liet ons zien hoe geweldig After Effects, Premiere en Photoshop tegenwoordig samenwerken. Natuurlijk niet heel boeiend voor ons webfiguren, maar zijn show vol none digitale, maar lichamelijke special effects maakte het fun en de moeite waard om te blijven volgen. Ik kan mij voorstelen dat deze features voor vidioten ook mindblowing zijn.

Inspiratie

's Middags was het tijd voor de inspiratiesessies van de mensen van Fabrique met de presentatie over de prijswinnende website van het Rijksmuseum. Bij het ontwerpen van de website namen ze de tablet als uitgangspunt. Van daaruit werden de versies voor smartphone en desktop gemaakt wat uitpakte naar een enorme stijging van de gemiddelde bezoekduur op de website.

Jay Sunsmith bracht een flinke dosis type inspiratie met zijn handcrafted type- en logodesigns. Als afsluiter een door hem gemaakte videoclip van een track van 2 minuut 30, 15 frames per seconde en bestaande uit 2250 unieke, handgemaakte en handgedrukte beelden. Erg impressive!

Eboman kwam nog voorbij met zijn experimentele muziekact. Ik betrapte mijzelf erop te denken dat dit anno 2013 niet zo bijzonder is. Blijkbaar wel, omdat hijzelf de software schrijft om dit te kunnen doen. Ik denk dat mijn probleem werd veroorzaakt door crappy graphics. Tegenwoordig zijn wij zo verwend met HD en steeds realistischere special effects, dat een digitale foto swirlen met je handen niet bijzonder meer is.

Daarna was Bibian Mentel aan de beurt met haar inspiratiesessie over doorzettingsvermogen. Hoeveel tegenslagen kan een mens hebben? Als topsporter, meervoudig Nederlands kampioen snowboarden, kanker krijgen en daardoor je been moeten laten amputeren en na zeven maanden revalideren weer Nederlands kampioen worden. Vervolgens wordt er na 1,5 jaar en de geboorte van haar kind weer kanker geconstateerd en ook dat moet overwonnen worden. Opgeven was voor haar geen optie. Nu zet zij met haar Mentelity Foundation zich in voor Paralympische snowboarders.

Nick Geurds, übernerd bij Intel, ging ons uitleggen over de brute wetenschap die ze bij Intel gebruiken om voor ons snelle processoren te maken. Photoshop can't live without them. Hij had ook het privilege om ons de wereldprimeur te laten zien van de trailer van de film Sundays. Door de grenzeloze visuele effecten en het decor wil ik die film echt zien!

Gezellige dag

Naast een informatieve en inspirerende dag was het voor de BLiS creatieveling ook een gezellig uitje. Melania, Mike en ik hadden afgesproken op Rotterdam Centraal om vanaf daar met Fyra naar Amsterdam te reizen. Ik snap die fuss niet helemaal rond de Fyra. We waren zelfs 10 minuten voor tijd aangekomen. Prima op tijd lijkt mij! Op Amsterdam Centraal moesten wij natuurlijk eerst langs de Starbucks om een bakkie koffie te halen.

Pakhuis De Zwijger, ook een prima locatie voor zo'n event. Grappige was dat ik daar 8,5 geleden nog heb opgetreden met mijn punkband. Destijds was het nog een kraakpand. Van die tijd was nu niks meer terug te zien.

Er werden natuurlijk ook prijzen uitgereikt. Laat Mike er nou één winnen met een foto van mijn iPad. Drie maanden gratis Adobe Creative Cloud abonnement in de pocket en een meet-and-greet met onze held van de dag Jason Levine.


Jammer genoeg was er niet genoeg tijd om nog de stad in te gaan. Mike moest 's avonds weer naar bokstraining. Samen uit, samen thuis natuurlijk!

Wat is de Abobe Creative Cloud?

De Adobe Creative Cloud is het nieuwe model om Adobe producten af te nemen. Het is nu niet meer mogelijk om eenmalig voor een 'groot' bedrag de software te kopen, voortaan moet je een vast bedrag per maand betalen. In de online omgeving van Adobe kan je de programma's zoeken en downloaden. Eén van de grote voordelen is dat de updates direct te downloaden zijn. Wat je eigenlijk al gewend bent van je Android, Windows Mobile, iPhone en Evernote.

Meer informatie: https://creative.adobe.com/

De Cloud betekent vooral niet dat programma's nu in je browser draaien. Dat zou op dit moment gekkigheid zijn!