https://blisdigital.com/nieuws/8-tips-om-je-business-idee-beter-te-maken-met-slim-klantonderzoek https://blisdigital.com/en/news/8-tips-om-je-business-idee-beter-te-maken-met-slim-klantonderzoek
Nieuws01-05-2019Romeo Vreeken

8 Tips om je business idee beter te maken met slim klantonderzoek

Nieuws

Ik moet bekennen dat het doen van onderzoek nooit bovenaan mijn verlanglijstje stond. Ik zag elk goed idee verdrinken in de eindeloze zee van onderzoeksdata. Te veel data maakt uitkomsten vaak generiek en zorgt voor twijfel in plaats van zekerheid. Veel liever maken wij direct een prototype om snel te ontdekken of een idee levensvatbaar is. Tegelijkertijd biedt vooraf onderzoek doen de kans om de match tussen je idee en de behoefte van je klant scherper te krijgen. Daarmee vergroot de voorspelbaarheid van je succes. In dit artikel geef ik je 8 tips om met minimaal onderzoek je business idee een kick-start te geven. Een slimme voorbereiding op een Design Sprint of Innovatie project.


1. Hou het kort.
Timebox de hoeveelheid tijd die je in onderzoek stopt. Het doel is niet om een vuistdik document te maken met de rationale voor je idee. Ik heb meerdere keren ervaren dat uit twee dagen deskresearch en interviews van ons in hoofdlijnen dezelfde inzichten naar boven komen als bij de dure onderzoeksbureaus die onze klanten inhuren. Begin gewoon en stop als de tijd op is.

2. Bepaal je grote probleem. Een nieuw idee verzinnen rondom data, conversational en AI kan een goed startpunt zijn voor creativiteit. Echter, niet alle oplossingen die je dan bedenkt hebben een echt probleem. Bekijk plannen daarom zo veel mogelijk vanuit het gezichtspunt van de eindgebruiker. Welk groot probleem gaat je digitale product of service oplossen? Hoe scherper je problemen van je klanten weet te verwoorden, hoe beter je de ideeën kan valideren.

Recent hebben we gebruikersonderzoek voor een klant gedaan voor een digitale service die dagelijks gebruikt wordt voor het aanmelden van grote aantallen bezoekers op bedrijfsterreinen. Uit het onderzoek bleek bijvoorbeeld dat een deel van de gebruikers dagelijks bezig is met het oplossen van problemen en nauwelijks waardering krijgt voor hun werk. Vanuit dit inzicht ligt de focus tijdens de ontwerpfase op snel inzicht geven in urgente taken en het makkelijk uitvoeren ervan. Daarnaast geeft de applicatie de gebruiker positieve feedback op voortgang en resultaten.

3. Spot online goede ideeën. Alles bestaat al en het meeste is te vinden. Ga op zoek naar vergelijkbare online concepten en sites. Zoek interviews, CBS, social media, nieuwsberichten, jaarverslagen etc. Verdiep je in websites, apps, winkels, meningen en content die de doelgroep tegenkomt. Welke sites of producten lossen vergelijkbare problemen op? Google, YouTube en Pinterest zijn je vrienden als het gaat om deskresearch. Vergeet vooral niet om ook reviews van vergelijkbare producten of sites te bekijken. Dit geeft je veel inzicht in wat de gebruikers belangrijk vinden of missen.

Voor een grote bank werkten we aan een innovatie sprint voor een toepassing voor slimme voorspellingen met een app voor het MKB. Door gebruikersfeedback in de App-store te bestuderen zagen we dat veel gebruikers in bestaande apps concrete actiepunten op basis van de data misten. Dit inzicht heeft ervoor gezorgd dat we juist dit aspect mee hebben genomen in het ontwerp.

4. Luister en observeer. Ga op basis van een aantal goede open vragen mensen uit je doelgroep interviewen. Maak een eenvoudig papieren prototype van je idee en ga er een dag mee op stap. Doe dat in de omgeving van de klant: op straat, in een winkel of thuis. Dat geeft je de mogelijkheid om al je zintuigen te gebruiken en echt te observeren.

5. Bereid een usertest voor. Ga je in een latere fase van je project een prototype maken? Bereid je usertest nu alvast voor. Welke personen heb je nodig om je prototype straks te valideren? Wat wil je leren? Ga aan de hand van je bevindingen alvast op zoek naar een goede vraagstelling en profielen van respondenten.

6. Visualiseer en deel. Maak niet dat oerdegelijke rapport als je onderzoek wilt gebruiken om creativiteit los te maken. Maak je hele onderzoek zichtbaar door uit te printen, te markeren en de muur vol te plakken. Nog beter: maak er een inspirerende video van. Dit stimuleert het gesprek met teamleden en geeft overzicht. Bovenal bevordert het de creativiteit en laat onverwachte ideeën en patronen naar boven komen.

7. Vat samen. Vat de conclusies samen in categorieën en prioriteer de inzichten samen met je teamleden. Markeerstiften en Post-its zijn onmisbaar. Bereid een korte presentatie voor met de belangrijkste bevindingen en de probleemstelling om in de volgende fase een design sprint mee te starten.

8. Start! Er zijn grenzen aan wat er met onderzoek kan; laat het je creativiteit niet in de weg staan! Data zijn altijd gebaseerd op de huidige situatie en de historie, niet op jouw specifieke baanbrekende idee. Ga dus nog geen conclusies trekken en laat ideeën rijpen. Ga zo ‘open’ mogelijk de design sprint in en laat je verrassen door andere teamleden.

Hoe ontdek je het winnende idee waarmee je klanten maakt en raakt? Wij helpen om ideeën sneller helder te maken en een eerlijke kans te geven. Neem contact op met Romeo Vreeken, r.vreeken@blisdigital.com of 06 83 70 39 47