Case

Buzr: Prototype voor echt slimme deurbel 

Buzr: Prototype voor echt slimme deurbel 

We deden een design sprint voor Buzr, een innovatieve startup die een slimme deurbel ontwikkelt. Het resultaat: een hoogwaardig prototype, een technische architectuur waar ze op kunnen bouwen en een solide backlog voor de lanceringversie van het product. 

Gemiste pakketjes, gemiste bezoekers of ongewenst gebel als je baby net ligt te slapen? Dat moet volgens Buzr allemaal verleden tijd worden. Buzr maakt een deurbel die onze voordeur radicaal verandert. Te gebruiken voor iedere soort woning en zonder dure hardware of ingewikkelde installaties.  

De naam Buzr? Die komt van het Engelse ‘buzzer’, het geluid dat ouderwetse intercomsystemen maken als je je bezoek binnenlaat. 

De vraag van Buzr  

De drie founders van Buzr hadden een idee voor een écht slimme deurbel. Een software-oplossing die een smartphone-app combineert met een eenvoudige NFC-tag bij de voordeur. Hiermee willen zij de markt voor slimme deurbellen volledig op zijn kop zetten. Niet alleen in Nederland, maar in heel de wereld!  

Traditionele slimme deurbellen vereisen de aanschaf van kostbare hardware – vaak enkele honderden euro’s – en een ingewikkelde installatie. Ze hebben daarnaast wifi nodig waardoor ze vaak onstabiel zijn. Bovendien werken ze niet in iedere woonsituatie, zoals bij studentenhuizen of gedeelde voordeuren in appartementen.  

Buzr vroeg ons om het idee tot leven te brengen. Ze hadden een prototype nodig om hun idee aan potentiële investeerders te laten zien en om het concept te toetsen bij verschillende gebruikers.  

blue dots graphic
De oplossing

De oplossing

We begonnen met een design sprint om het concept samen met de founders van Buzr verder uit te denken. We maakten onze ideeën visueel met een aantal UX-schermen. En concentreerden ons vooral op de gebruikerservaring van zowel de bewoner als de bezoeker en kwamen in een serie workshops tot een aantal use cases en noodzakelijke functionaliteiten. 

Vervolgens brachten we prioriteiten aan: hoe bieden we zo snel mogelijk zo veel mogelijk waarde aan de eindgebruiker en bouwen we dus vanaf dag 1 aan een solide businessmodel? De inzichten en keuzes die we opdeden in deze gesprekken waren de basis voor een eerste klikbaar prototype. Daarnaast leverden we een backlog, compleet met prioriteiten en inschattingen en een ontwerp voor de technische infrastructuur.   

Zo kreeg Buzr een helder overzicht van de te verwachten kosten en resultaten.  

Een raket bouwen…  

We begonnen in de zomer van 2023 en rondden de design sprint in de herfst af. Best wel veel tijd om te besteden aan nadenken en ontwerpen. Dat doen we bewust, omdat we geloven dat je zaken moet toetsen en beproeven voordat je ze gaat bouwen. Het lanceren van een development traject lijkt op het lanceren van een raket. Dat doe je ook niet zomaar even. Je weegt alles, zoekt dingen goed uit en drukt dan pas op de Grote Rode Knop. De extra tijd die je besteedt in de start van het project win je later met gemak terug, omdat veranderingen aan een prototype oneindig veel goedkoper zijn dan veranderingen aan een werkend product.   

“De kennis die Blis Digital meebracht op het gebied van productontwerp, productmanagement, ontwikkeling en architectuur was heel waardevol voor het project en heeft ons een aanzienlijk voordeel opgeleverd.” Pablo Buwalda, Co-Founder Buzr  

Wij houden van bedrijven als Buzr. Bedrijven die, voortgedreven door het enthousiasme en de visie van de founders, nieuwe innovaties bedenken en op die manier waarde creëren voor gebruikers en ontwikkelaars. We richtten de samenwerking met Buzr dus zo in, dat we meer waren dan uitvoerder. Door samen te ondernemen en te kijken naar de toekomstige waarde van het product, kunnen we nu samen snelheid maken.  

“Blis Digital onderscheidt zich van concurrenten door onze relatie als een partnerschap te behandelen. Vanaf het begin geloofden ze in ons idee, wat een sterke samenwerking tussen ons als oprichters en het Blis-team mogelijk maakte”. Simon Lok, Co-Founder Buzr  

Stappen naar een succesvolle lancering  

Nu de designsprint is afgerond heeft Buzr een hoogwaardig prototype, plus een kosteninschatting voor het realiseren van het product. Ze kunnen nu het idee met vertrouwen presenteren aan potentiële investeerders en klanten. Dit mooie resultaat bereikten we samen. Het Buzr-team hield ons scherp op de businessresultaten, terwijl wij als tech partner de kennis en ervaring leverden die nodig waren voor een succesvol ontwerp- en ontwikkeltraject.  

Het huidige prototype is vooral een tool om nog meer te leren over de markt, de gebruiker en de mogelijke businessmodellen. Die lessen gaan we verwerken in de eerste versie die echt live gaat. We blijver Buzr dus helpen om steeds tot de beste technische oplossing te komen voor marktsucces.   

“Dankzij Blis Digital zijn we klaar om investeringen aan te trekken voor ons digitale product. Het Blis-team bracht de juiste combinatie van technische, ontwerp- en organisatorische vaardigheden mee om deze vroege fase van onze productontwikkeling te laten slagen”. Pablo Buwalda, Co-Founder Buzr 

 

Kunnen we je helpen?

Wij zijn graag de missing link tussen development en de wereld van de gebruiker. We versterken jouw softwareproject met business analyse, UX-onderzoek en UX-ontwerp. Zo weten we wat je gebruikers willen. En wat je developers moeten bouwen. Of juist niet… Lees meer over onze aanpak in ons whitepaper.

Lees whitepaper

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht