AgentCon 2025: AI zonder bullshit

AgentCon 2025: AI zonder bullshit

Bij Blis Digital zijn we niet alleen aan het praten over agentic AI – we bouwen er al volop mee. Daarom waren we vorige week aanwezig op AgentCon 2025, dé developer-focused conferentie georganiseerd door de Global AI community. Een dag vol technische sessies, workshops en live demo’s van AI-pioniers en industry leaders. Met focus op echte toepassingen. AI zonder bullshit dus. 

Vanuit Blis stonden we er als expert. Ik gaf samen met Daniel Laskewitz een sessie. Maar we vonden het ook heel gaaf om zelf ook weer nieuwe kennis op te doen. En die kennis vervolgens weer te delen met onze collega’s en met jullie. In deze blog geef ik je mijn highlights van de dag. 

Copilot Studio: de kracht van AI-agents 

Samen met Daniel Laskewitz gaf ik een sessie over de kracht van Copilot Studio voor het bouwen van agents. Mijn belangrijkste lessen: 

  • Copilot Studio is een geweldige tool om te bouwen en experimenteren met verschillende gen-AI opties 
  • Je kunt je eigen GPT-modellen maken met governance-controles 
  • Je hebt een complete softwareontwikkelingscyclus met code-integratie en geautomatiseerd testen 
  • Je kunt aangepaste kennis toevoegen of Azure AI Search integreren voor complexere scenario’s 
  • Voor API-integratie kun je aangepaste acties of MCP servers gebruiken 
  • We lieten de volledige ontwikkelingscyclus zien: trigger, kennis, acties, monitoring en broncode-integratie.  

Na onze presentatie kregen we interessante vragen. Hoe werk je als ontwikkelaars samen in Copilot Studio? Dat gaat super goed met broncode-integratie in DevOps, inclusief release pipelines voor de volledige DevOps-ervaring. 

Kun je eigen modellen gebruiken voor meer controle over de output? Absoluut! Niet alleen standaard GPT, maar alle modellen die via Azure Foundry uit te rollen zijn, kun je inzetten. 

Mijn favoriete vraag was waarom je Azure AI Search zou inzetten als er al zoveel out-of-the-box beschikbaar is om te koppelen als ‘kennisbron’. Dit is natuurlijk altijd de afweging tussen snelheid (de out-of-the-box opties) of juist meer controle (Azure AI Search). Met die laatste kun je heel bewust keuzes maken over welke data je op welke manier indexeert. 

Het bouwen en presenteren van deze demo’s samen met Daniel was weer super leuk om te doen. 

Herbouwen van klassieke videogames

Thijs Limmen liet zien hoe je als ontwikkelaar zelf een O1-redeneermodel kunt gebruiken om een game te bouwen. Zijn aanpak was fascinerend simpel maar krachtig: hij stelde het model telkens gerichte vragen over hoe hij specifieke onderdelen kon maken. Elke vraag was in de strekking van “hoe doe ik dit of dat”. Het antwoord gebruikte hij vervolgens direct in zijn code. 

In meer dan 20 opeenvolgende prompts bouwde hij een eigen spel. Hij begon met “Ik wil een eigen retro classic Mario game maken, hoe doe ik dat?” Daarna volgden vragen als “Ik wil een blokje links en rechts kunnen bewegen in een 2D-wereld. Geef me de code hiervoor.” 

Op deze manier had hij in een hele korte tijd een werkende game. Het is super gaaf om te zien dat AI je een soort superkracht geeft om snel te experimenteren, zeker als je zelf al ontwikkelervaring hebt. Je kunt dan razendsnel bouwen en hele toffe games maken. Na zijn sessie kriebelde het echt om zelf ook iets te maken. 

Het juiste AI-model kiezen

Soham Dasgupta’s sessie over het vergelijken van AI-modellen was ook een eye-opener. Hij liet zien hoe je met automatisering verschillende scenario’s test om te bepalen welk model het beste past bij jouw situatie. 

Door gebruik te maken van de beschikbare tools kun je de output van verschillende modellen vergelijken. En omdat deze modellen zo snel uitkomen, is het bijzonder leerzaam om hiermee te experimenteren en betere keuzes te maken. 

In plaats van elke keer handmatig te testen of een model doet wat je verwacht, kun je met automatisering de eerste stap maken. Uiteraard houd je een human in de loop om de uiteindelijke keuzes te maken. 

Keynote: no-nonsense AI 

Donna Sarkar en Matthijs openden met “AI is being weird again!” Ze maakten duidelijk dat veel AI eigenlijk ‘gewoon’ slim geautomatiseerde processen zijn. Hun advies: adopteer, breid uit, bouw, en houd onderzoek in de gaten. 

Hun demo van multi-agent oplossingen maakte duidelijk waar we naartoe gaan: doelgericht AI gebruiken, gebaseerd op echte situaties en praktijklessen. 

De hype voorbij 

AgentCon 2025 sneed door alle ruis en liet zien hoe je vandaag al kunt beginnen met wat beschikbaar is. Bij Blis zijn we dus ook volop bezig met het verkennen en toeppassen van AI en Agentification. Ben je benieuwd naar de toepassingen binnen jouw organisatie? We vertellen je er graag meer over.

Lees meer over softwaredevelopment met AI in ons whitepaper: Whitepaper AI in software development – Blis Digital

Of lees onze blog: Jouw bedrijf & AI: 4 lessen van eerdere technologische revoluties – Blis Digital

 

Wil je kennismaken of heb je een vraag?

Stuur een bericht